Dakrenovatie Sneek

Wilt u nieuwe dakbedekking laten plaatsen, uw dak laten inspecteren of deze renoveren? In Sneek helpen wij van de door ons aangedragen professional u graag bij iedere dakrenovatieklus. U kunt direct contact met ons opnemen via 0800 255 3733 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Sneek

Een dak bepaalt niet alleen hoe uw woning eruit ziet, maar heeft ook veel invloed op de waarde van uw woning en uw energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden moet een dak veel doorstaan. Wind, regen, sneeuw en vorst kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes of blaasvorming ontstaan, maar ook ernstigere dingen als doorzakking van de dakconstructie, of lekkage.

We spreken van dakreparatie als het dak alleen gerepareerd wordt. Wordt er ook iets vernieuwd, dan spreken we van dakrenovatie. U kunt met dakrenovatie het dak bijvoorbeeld waterafstotend maken, of beter isolerend. Bij kleine beschadigingen kan het voldoende zijn om uw dak te laten repareren. Maar zeker als u vaak tegen dezelfde problemen aanloopt of uw dak al een tijdje meegaat, is dakrenovatie een goede keuze.

Dakinspectie Sneek

Kleine beschadigingen kunnen uitgroeien tot grote beschadigingen, en op die manier hoge kosten met zich meebrengen. Door uw dak tijdig te laten renoveren, kunt u dit soort onveilige situaties en hoge onkosten voorkomen. Daarom kunt u beter niet te lang wachten als u dit soort kleine beschadigingen opmerkt. Schakel zo snel mogelijk professionele hulp in.

Als u onzeker bent over de kwaliteit van uw dak, kunt u een professionele dakinspectie uit laten voeren door de door ons aangedragen professional. Het is raadzaam om dit minstens eens in de twee jaar te laten doen. Het hele dak wordt dan onderzocht; er wordt bijvoorbeeld gekeken naar lekkagerisicio’s en beschadigingen in de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Sneek

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld veel voordeliger dan dakpannen, en het renoveren van een schuin dak kost veel meer tijd dan het renoveren van een plat dak. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden, als u uw dak wilt laten renoveren. Mocht u nog andere dakwerkzaamheden overwegen, kan het handig zijn om deze te combineren met de renovatie. Denk hierbij aan het plaatsen van dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van uw dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Daarnaast kunt u erop letten dat er geen warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen. Laat u verzekeren van een goede luchtdichtheid van het dak. Is het mogelijk dat er asbest in uw dak zit? Dit is ook zeker iets om rekening mee te houden. Als dit het geval is kunt u het beste de complete dakbedekking laten vervangen. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met de door ons aangedragen professional voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij de door ons aangedragen professional bieden we snelle service, scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers leveren passend advies. We informeren u graag over alle mogelijkheden voor uw dak. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.

Wilt u uw dak laten inspecteren of renoveren, en bent u hiervoor op zoek naar een deskundige dakdekker? In Sneek kunt u voor iedere dakrenovatieklus terecht bij de door ons aangedragen professional. Vul het contactformulier in of bel naar 0800 255 3733 en er staat zo snel mogelijk een vakman bij u voor de deur.